Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a povestit despre perioada pe care a petrecut-o în spital, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Social-democratul nu dorește nici celui mai mare dușman să contracteze boala, precizând că nopțile sunt, de-a dreptul, terifiante, din cauza sutelor de oameni care tușesc în continuu.
Radu Moldovan susține că a rămas marcat de perioada în care a fost internat la Spitalul Județean Bistrița.
“Nu doresc celui mai mare duşman să treacă printr-o astfel de situaţie. Eu am avut o formă uşoară spre medie, fără a avea probleme de lipsă de oxigen. Nu e cea mai plăcută perioadă. Aşa cum v-am spus, mai ales nopţile, când se aşterne o linişte în spitale şi auzi sutele de oameni care tuşesc foarte tare în toate saloanele, auzi strigându-se codurile când cineva nu mai are oxigen, când trebuie să vină medicul, când trebuie să vină brancardierul să fie pacientul pus pe pat şi dus la ATI”, a spus Radu Moldovan, în cadrul unei conferințe organizată la sediul PSD.
Liderul social-democrat deplânge situația în care a ajuns sistemul medical din România, care a început să ducă lipsă de personal calificat din cauza creșterii numărul de pacienți testați pozitiv.
“Cel mai mare pericol care ne paşte acum e epuizarea personalului de specialitate. Are deja 7-8 luni de când lucrează în condiţii foarte grele. Ne luptăm cu o boală invizibilă. În momentul de faţă, avem doar un medicament care se spune că ar face lucruri faorte bune în tratarea COVID-ului – Remdesivir care, din păcate, lipseşte din foarte multe spitale. Restul e la mâna medicilor şi al inspiraţia lor şi ajutorul divin”, a mai spus Radu Moldovan.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a mai precizat că medicii nu i-au acordat o atenție deosebită, în contextul în care are o funcție importantă în zonă.
“Am fost testat, am respectat procedurile, am răspuns anchetei epidemiologice. Chiar şi la cea de-a doua, cred că cineva de la Guvern a trimis un mesaj să fiu întrebat în detaliu cu cine m-am întâlnit în Deltă, cu nume şi prenume. Acolo a fost timpul necesar pentru ancheta epidemiologică. Am mâncat aceeaşi mâncare cu toţi ceilalţi bolnavi. Am primit acelaşi tratament, am fost tratat de aceiaşi medici”, a mai spus Radu Moldovan.